Vedeževanje po kitajski metodi

Napovedovanje prihodnosti je priljubljena tema širom sveta. Razlog tiči v človeški radovednosti. Nekateri se opirajo na svoj instiknt, trdo delo in vztrajnost, drugi pa verjamejo v vedeževanje in radi izvejo kaj jih čaka v prihodnosti in smernice kako ravnati.

To še posebej velja za kitajsko kulturo. Kitajci in druge kulture, uporabljajo kitajsko metodo vedeževanja za določanje prihodnjih dogodkov. Kitajska metoda vedeževanje se imenuje »Suan Ming«.

Suan Ming ima več načinov vedeževanja, in je našel svoje mesto tudi v zahodnih kulturah. V sodobnem času je za vedeževanje po tej metodi najbolj znan priročnih Hsuan TSE. Ta vsebuje vse bistvene formule, predpise in postopke ki jih uporabljajo po različnih delih Kitajske.

Face Reading (branje obraza) je zelo priljubljena metoda za vedeževanje po metodi Suan Ming. Znana je tudi pod imenom fizionomija. Face reading analizira poteze na obrazu kot so nos, oči in usta. Zgornji del obraza predstavlja mladost, srednji – srednjo starost, in spodnji ponazarja starost. Vedeževalec, bralec oziroma fiziognomičar lahko na podlagi teh potez napove dobre ali slabe stvari. Prav tako pa naj bi s to metodo vedeževanja lahko napovedali dolžino življenja, trajanje zakonske zveze in rodne sreče.